Nijmeegs debattoernooi

Conny Ettema zet, in samenwerking met Spatha, een project, een pilot, op om basisscholen in Nijmegen vanaf groep 6 wekelijks te debatteren, bij dezen haar bericht:

In Nijmegen wordt op hoog niveau gedebatteerd, gefeliciteerd met jullie succes tijdens de voorrondes van het NK-scholieren. Maar stel je nu eens voor wat je niveau zou zijn als je al had leren debatteren vanaf groep 6 van de basisschool… Dat is precies de reden waarom ik denk dat ieder kind in Nederland al vanaf groep 6 op de basisschool les moet krijgen in debatteren. Niet zozeer om wedstrijden te winnen, al heb ik daar natuurlijk niets op tegen, maar vooral om te leren je mening over te brengen, die te onderbouwen. Wat zou het mooi zijn als ook in ons land een rijke debatcultuur zou ontstaan. Dat iedere volwassene het geen punt vindt om spontaan de microfoon te grijpen en te speechen waar dan ook. Volgens mij is dit bereikbaar, en daar heb ik jullie en je passie voor debatteren voor nodig. Daarom vraag ik jullie met flyers en poster naar je eigen basisschool te gaan en misschien ook wel naar die andere school in de buurt. Zodat deze kinderen de kans krijgen om te leren debatteren. Door de steun van Europe Direct is het mogelijk om iedere leerkracht voor €300,00 een leerkrachtentraining, een workshop in de klas én coaching op de werkvloer te geven. Elke deelnemende school mag een team afvaardigen om mee te doen met het Nijmeegs debattoernooi op 26 februari in de Raadszaal op het stadhuis van Nijmegen. Laat de Nederlands debatcultuur beginnen in Nijmegen!