ALUMNI

Graag willen wij ook een aantal speciale ex-Spathanen noemen, die nogal altijd zeer actief zijn in de debatwereld en zich ook meer dan eens inzetten voor Spatha:

Daan Welling: Op EUDC, het Europees Kampioenschap Studenten Debatteren, is deze oud-Spathaan Europees Kampioen geworden! Een prestatie van wereldformaat. Ook heeft hij op EUDC 2013 de Open Finale gejureerd, stond hij in de ESL finale op Berlin Worlds (het WK) en jureerde hij de Open Final van Manchesters Euros! Daarnaast won hij onder andere Leiden Open 2014, Maastricht Open 2015 en Roosevelt Open 2015 en is hij tot de Open Finale gebroken van Durham IV, een van de meest prestigieuze toernooien van het Verenigd Koninkrijk. Hij is CA geweest op heel veel toernooien, inclusief Trinity IV 2014, Edinburgh Cup 2014, Scottish Mace 2014 en Manchester IV 2015 en is CA van de bid voor het EK van 2018!

Bas Tönissen: Winnaar Kalliope Debattoernooi 2015, Erasmus BP Toernooi 2014, SOAS IV (ESL finale) 2012, Finalist van o.a. Roosevelt Open 2014, Nederlandse Debat Masters 2013, Break (ESL kwartfinale) op EUDC en WUDC 2013, CA van Cicero Toernooi 2013, DCA van NK 2014, Finalejury bij o.a. Kalliope Debattoernooi 2014, UCU Open 2014, EurOpen 2013, Berlin IV 2013. Ook is hij als eerste gebroken op Leiden Open 2014 en een finalist van Manchester IV.

Roel Becker: Deze zomer nog stond onze oud-Spathaan in de finale van het EK Studenten Debatteren, waar hij met een 4-3 split net naast de beker greep. Desalniettemin een prestatie van topformaat. Op dit toernooi werd hij ook 2e beste spreker. Winnaar en beste spreker van Manchester IV 2015. Hij werd finalist en tweede beste spreker van LSE Open. Hij is open gebroken op Durham IV, 1 van de meest prestigieuze toernooien van het Verenigd Koninkrijk! Ook won hij Maastricht Open. Hij was DCA van het NK en the Dutch Mace 2015. Hij was tweede spreker EFL van WSDC 2013.

Ybo Buruma: hij was de beste spreker en finalist van Leiden Novice 2013. Hij is gebroken bij Rotterdam Open 2015 en bij KDT 2015. Tevens werd hij derde spreker op het EK Debatteren 2015. Ook was hij finalist van Wageningen Open dit jaar. Als jurylid is hij gebroken bij Rotterdam Open, Cicero, het NK, Trivium en Roosevelt Open. Maar als topprestatie stond hij deze zomer samen met Roel Becker in de finale van het EK Debatteren!

Emma Lucas: Ze heeft op WSDC 2014 – het WK voor scholieren – in de kwartfinales gestaan, en DCA van EurOpen 2014. Op EUDC – het EK voor studenten – dit jaar heeft ze de kwartfinales bereikt. Ze heeft op de London Schools of Economics de finale gehaald samen met Roel Becker. Ook stond ze in de finale van UCU Open 2015! In 2014 heeft ze Leiden Schools gewonnen en Leiden Novice gewonnen. Ze heeft de finale van Roosevelt Open gejureerd, en de halve finale van  EurOpen Slovenië gejureerd.

Adrienne Huisman: Na het winnen van het Hybris toernooi en het bereiken van de NK finaledag op de middelbare school, is Adrienne als student o.a. Convenor van Leiden Open en Leiden Novice geweest. Nu is ze als Logistics Officer druk bezig met de organisatie van Dutch WUDC, het WK Debatteren voor studenten dat  in 2017 in Nederland plaatsvindt.

David Metz: In de 5e klas al brak deze Spathaan op het hoogstaande toernooi Roosevelt Open door naar de Halve Finales, waar hij meteen zijn Novice status verloor. Ook was hij de op 1 na beste spreker van het NK Schooldebatteren 2015, en natuurlijk finalist hier. Hij is verder nog gebroken op The Dutch Mace, heeft Leiden Schools gewonnen en is tot de achtste finale van EurOpen gekomen, waar hij Nederland vertegenwoordigde in de Nederlandse selectie DSDC. Ook is hij op Leiden Novice gebroken als jurylid, waar veel geniale juryleden aanwezig waren. Ook is onze debatkampioen gebroken op het Trivium Toernooi en Rotteram Open: hij is als scholier dus maar liefst 4 maal gebroken op een studententoernooi; als énige van heel Nederland! Meer over hem is te vinden in de Hall of Fame!

Urmi Pahladsingh: 5e beste scholierenspreker van de wereld in de categorie “Engels als een vreemde taal”. Ook is ze op EurOpen tot de halve finales gekomen! Verder is ze meerdere malen te vinden in de Hall of Fame! Urmi vertegenwoordigde niet alleen in de 6e, maar ook in de 5e (!) klas Nederland al op het WK Debatteren: een geniale prestatie!