Finaledag Nk debatteren voor scholieren 2015/2016

Nadat ze twee weken geleden het Willibrord Debattoernooi op hun naam geschreven hadden, stond ons NK-team afgelopen zaterdag 23 januari vol goede moed aan de start van de finaledag van het NK Scholieren. Het oorspronkelijke aantal van 124 scholen was na drie voorrondes teruggebracht tot 30, die deze dag zouden gaan strijden om de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen.

Na een zeer voorspoedige (en ruim gewonnen) eerste debatronde moesten onze mannen, aangemoedigd door een aanzienlijke fanschare, het opnemen tegen het Coornhert Gymnasium uit Gouda, onze tegenstander in de finale van Willibrord. Dit debat werd ongelukkig verloren, maar nog steeds stonden we bovenaan in de stand en waren de vooruitzichten goed.

De derde debatronde werd weer winnend afgesloten, en toen moesten in de vierde en laatste ronde de verbale degens gekruist worden met het Groene Hart Lyceum. Helaas kwam in dit debat ons team niet zo goed uit de verf. Na afloop van deze ronde, waarin ons omwille van de spanning de uitslag nog niet was medegedeeld, vertrokken we naar de finalezaal.

Toen de finalisten bekendgemaakt werden, spatte ons droom in duigen: we stonden niet in de finale, een fikse domper.

Uiteindelijk kroonde het Utrechts Stedelijk Gymnasium zich voor de derde maal op rij tot Nederlands Kampioen. Proficiat met deze uiterst knappe prestatie! Spatha werd zesde, een magere prestatie gezien onze ambities. Desalniettemin is zesde van Nederland een prima resultaat, alhoewel er meer had ingezeten. Aan de supporters heeft het in ieder geval niet gelegen! Bedankt voor alle steun!

Na drie jaar USG wordt het weer eens tijd dat de titel van Nederlands Kampioen volgend jaar naar Nijmegen gaat. Gelukkig staan er vele talenten in de vierde- en vijfde klas te trappelen om het stokje over te nemen en dat biedt hoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s